QSL

QSL: Direct ONLY. Mail address: OK1RKS, K Hrnčířům 55, 14900 Praha 4, Czech Republic, e-mail: ok1skj/at/gmail/dot/com

sobota 5. listopadu 2022

SSB Liga a další

Velice jsme omezili cestování a tak většinu závodů a vysílání pro radost realizujeme z Prahy. Dana OK6YL se snaží pravidelně nasbírat svůj vzorec násobičů v SSB Lize, což znamená, že se snaží mít násobič v každé řádce a každém sloupci přehledu násobičů v DX Logu.

 Kluci spolu soutěží o větší počet spojení v první a druhé půlhodině Memoriálu OK1WC, což je sem tam narušeno školními povinnostmi, hlavně Maxe, který mívá školu pozdě do večera a například tento semestr se MWC skoro vůbec neúčastní.
Na FM Pohár se snažíme podívat každou druhou sobotu a slyšet známé značky a rozdat nějaké body, ale převážně z našeho JO70GA. Z tohoto stanoviště se také snažíme zlepšit výsledky ve VKV PA, tedy najít a udělat nějaký nový násobič. Úroveň rušení je však veliká a tak jsme rádi za každý, vzdálenější lokátor a s úžasem sledujeme výsledky ostatních.
Připravujeme realizovatelné antény a jejich vhodné umístění, abychom se pokusili udělat něco zajímavého v CQWWCW, který je za chvíli. Antény na vyšší kmitočty z minulého slunečního cyklu jsme již předělali na jiné a tak začínáme trochu od nuly. Stále máme velké starosti se západním pobřežím v zóně 3, které jsme z našeho stálého stanoviště nikdy ani neslyšeli, tak věříme, že se to v tomto cyklu podaří. Testy z posledního CQWWSSB však mnoho optimismu nepřinesly.
Benovi gratulujeme k jeho medailím, které přišly poštou a kterých si považuje, protože jsou to jeho první hmatatelné úspěchy pod jeho vlastní značkou OK6EN.