QSL

QSL: Direct ONLY. Mail address: OK1RKS, K Hrnčířům 55, 14900 Praha 4, Czech Republic, e-mail: ok1skj/at/gmail/dot/com

neděle 1. dubna 2018

Velikonoční závod dětí 2018

Ben zahájil dopoledne sledováním letadel na 1090MHz, včetně sledování, kterým směrem má největší  rádiový dosah z domácího QTH k majákům v úctyhodné výšce převyšující 10km.
Pro závodní činnost na VHF/UHF nám Mandava přišla jako adekvátní místo z pohledu vzdálenosti a časování svátečního dne. Překvapením bylo, že na místě, kde vysíláme byl poprvé po mnoha letech někdo před námi. Bohužel to nebyli radioamatéři, tak jsme se ani nepozdravili a přemístili se na skutečný vrchol Mandavy.
Nechtěli jsme zahájit až závodem dětí a tak Ben realizoval několik spojení na konci hlavního závodu, aby pak Max pokračoval hodinou v závodu dětí.
Spojení příjemně utíkala, některé stanice byly opravdu hodné a z jednoho místa udělala Maxe celá skupina operátorů. Také Maxovi pomohl Matěj, vybojovat JN49, tedy spojení, které Maxe hodně potěšilo, ačkoliv s 5 elementy a 10W asi jeho signál nebyl v Německu vůbec dobrý. Operátorsky se také zasekl na 2m a ani sked na 70cm nebo proladění 432MHz nerealizoval. To je určitě škoda, protože ani neví, jak toto, jinak jeho oblíbené, pásmo v závodě dětí vypadalo. Ale určitě si to užil, protože si s Benem také vybudovali hezký aprílový žert na dohlížejícího operátora, což uvolnilo atmosféru ještě do večerních hodin tohoto zajímavého dne.