QSL

QSL: Direct ONLY. Mail address: OK1RKS, K Hrnčířům 55, 14900 Praha 4, Czech Republic, e-mail: ok1skj/at/gmail/dot/com

sobota 1. července 2017

Polní den mládeže na VKV - 2017 - Havran - JN69ER

Byli jsme na dvakrát na severu, na jihu, tak jsme koukli do mapy na západ a nestačili se divit. V minulosti  jsem pokukovali po tom jak vypadá Čerchov, Havran, Zvon a Dyleň, ale úplně jsme propásli, že od 2014 stojí nová krásná rozhledna Havran. Stačilo vidět první fotografii a bylo jasné kam pojedeme.
Zvolili jsme přístup z německé strany, což je opravu snadná cesta z prázdného, v tomto období i levného, parkoviště, zakončená krásným výhledem na robustní stavbu.
Výhled z rozhledny je nádherný a skoro jsme zapomněli cíl naší cesty. Protože však hodiny nemilosrdně utíkali, postavili jsem anténu, připojili FT a začali vysílat. V prvních minutách jsme déšť, který se ze západu rychle blížil, očima odstrkovali a nakonec pod deštníkem i přečkali. Druhý jsme o minutu neodhadli a zbaběle utekli o patro níže. Další dva už zase probíhali bez přerušení provozu, ale morálka byla ta tam. Drkotající zuby a rozechvělé pohyby byly jasným signálem k ukončení dalších pokusů a poslední déšť před finálním sestupem jsme sledovali již sbalení z altánu pod rozhlednou.
V dešťové pauze jsme pak sekundárním deštěm lesa vyrazili k autu a ohřátím polévky závodní výlet zakončili. Výkon ani nemá smysl hodnotit, ale příště se lépe vybavíme a nebudeme tolik spoléhat na poměrně příznivé numerické modely předpovědi počasí.
Přes špatný výsledek jsme vše v pořádku přežili a v paměti zůstane již pouze vzpomínka na nádherné výhledy, spojení s DK0MM do JN49JT a hezkou rozhlednu.