QSL

QSL: Direct ONLY. Mail address: OK1RKS, K Hrnčířům 55, 14900 Praha 4, Czech Republic, e-mail: ok1skj/at/gmail/dot/com

sobota 10. září 2016

FM POHÁR - Září 2016 - Houpák - JN69WR

Do oblasti Brd nás ideologicky už dříve přivedl pokus Míly VUM, který dopadovku v FM poháru vyzkoušel. Následoval náš první pokus v letošním lednu na Toku, který je hezký, ale z našeho pohledu příliš zalesněný.
Houpák, na který jsme dnes vyrazili, jsme si dobře prohlédli z Plešivce a finální dispozice nás nezklamala. Žádost o vjezd alespoň na "letiště" na VLS ze srpna nikam nevedla a tak jsme realizovali standardní schéma. Brzo vstávat, hodně baťůžků a dlouhá procházka s anténami. 
Na vybraném místě jsem byli hodně, ale opravdu hodně pozdě, protože se časový harmonogram rozpadl už před svítáním a náprava už nebyla možná. První spojení jsme pak zapsali na 2m až v 08:31 UTC. To jsme však měli ke startu na 70cm dost daleko, protože Ben v tu dobu ještě šrouboval konektory.
Vše však šťastně dopadlo a dokonce se vyplnilo i Aurorčino přání, aby se podařilo udělat i 59 spojení na 2m. Když se nedařilo tak své požadavky ještě zvýšila a požadovala, aby bylo zalogováno v 59. minutě a nejlépe s přijatým reportem 59. Jaké bylo naše překvapení, když nás na konci 58. zavolal OK1OCB a s jedním opakováním se opravdu podařilo zapsat čtyřikrát 59 do deníku.
Cestou zpět jsme nespěchali a vyložili až těsně před 1700 lokálního času.
Zajímavost: cykloturistů na naše QTH přijel určitě rekordní počet.