QSL

QSL: Direct ONLY. Mail address: OK1RKS, K Hrnčířům 55, 14900 Praha 4, Czech Republic, e-mail: ok1skj/at/gmail/dot/com

sobota 12. prosince 2015

FM POHÁR - Prosinec 2015

Že není naše QTH v JO70GA dobré VHF/UHF stanoviště víme, ale bylo nutné jej vzít na milost v okamžiku, kdy je MAX po operaci, Ben nemocný a Aurora spěchá do školy. Různé varianty řešení nakonec vyústily v magnetku na střeše domu, připojenou dlouhým koaxem RG58 s tím, že na balkoně jsme měli ještě do ruky připravenou krátkou Yagi, bez níž bychom například na OK1KAD vůbec nedosáhli.
Závod zahájila Aurora a měla to štěstí, že ještě před odchodem do školy stihla pár spojení, prvních v dospělosti.  Pokračoval Ben, který se na 2m vyskytl vůbec poprvé a Max, který zase bojoval po dlouhé době i na 70cm. 25 spojení na 2m a 12 na 70cm odpovídá setupu a klidnému nasazení. Zajímavostí zůstává s jakou rychlostí bylo obsazeno stanoviště na Mandavě, které již několik let využíváme pro FM pohár. Buď o něj tedy ještě zabojujeme nebo zkusíme v novém roce něco nového. 
Zatím to vypadá v roce 2015 na 1. místo v kategorii 432MHz QRP a 4. místo v kategorii 145MHz QRP, což je nádherný výsledek, který nám přináší velkou radost.


Radioamatérské začátky Maxe a Aurory - proběhly v září 2011, kdy jsme společně i pro další děti uspořádali dopoledne s provozním aktivem pod značkou OK1KZE.