QSL

QSL: Direct ONLY. Mail address: OK1RKS, K Hrnčířům 55, 14900 Praha 4, Czech Republic, e-mail: ok1skj/at/gmail/dot/com

neděle 20. dubna 2014

Velikonoční závod dětí 2014

Standardně se snažíme závody, kde se do výsledku započítává vzdálenost protistanic, jet z oblasti našeho QTH. Dnes si však Max s Benem vyžádali cestu na Mandavu JN69GW. Baterie byly dobité, počasí nádherné, tak nic nebránilo vyrazit. Standardní antény na 70cm, stožár, kotvy, 5el. na 144Mhz jako další výbava. Tenký koax, který běžně nevozíme, ale pro zapojení jedné antény je nezbytný, atd.
Už při nakládání jsme zaznamenali bouřku na dvou místech naší cesty, ale to nás nezastavilo. Vykládání dopadlo dobře, ale za chvilku už jsme zase nakládali. Bylo jasné, že nás bouřka nemine a stavět v bouřce nebylo naším snem. Tak jsme v autě přečkali krátkou přeháňku, pár hromů a mohl začít kvapík. 14:00 UTC jsme naladili první stanici, ale zrovna ukončila svou činnost v hlavním závodě a už na QSO nedošlo.
Max si vybral frekvenci, směr a mohl si začít užívat. Příjemné tempo, milé protistanice. Chybou strategie se ukázala volba změny pásma. V cca 1440UTC si Max myslel, že nabere body na 70cm a tak došlo na rekonfiguraci antén a kabeláže. Chyba v nastavení módu na TRX vznesla trochu nervozity, ale byla rychle odhalena a mohlo se začít bojovat na novém pásmu. Bohužel se již žádné QSO nekonalo a 70cm snažení zakončilo závod voláním výzvy až do konce. Nevadí, snad příště nějaké spojení na 70cm v tomto závodě uděláme.

 

.