QSL

QSL: Direct ONLY. Mail address: OK1RKS, K Hrnčířům 55, 14900 Praha 4, Czech Republic, e-mail: ok1skj/at/gmail/dot/com

neděle 4. srpna 2013

Letní QRP závod na VKV

Počasí jsme neočekávali nijak valné a již na konci týdne bylo jasné, že na žádný velký kopec nepojedeme. V sobotu dokonce byla chvíle, kdy se rozhodovalo, zda vůbec budeme vysílat z přírody, ale tady již dobrodružná povaha malých operátorů vyhrála a v neděli ráno jsme vylezli na to nejbližší, co trochu známe.
Zůstali jsme tedy v lokátoru JO70GA a s jednou trubkou stožáru, třemi akumulátory, rádiem, blokem a dalšími drobnostmi vyrazili na mikrokopec. Cesta byla asi nejhorší, jakou jsem poznali, trnitá neprošlapaná a z minulé noci bahnitá se zdála nekonečná. Po rozbalení, zapojení a proladění se nálada trochu zlepšila a protože v desátém spojení přišel S57O, vypadalo to na krásný den.
Se sluníčkem a pokročilou dobou bylo jasné, že strava a pití musí být příště na seznamu i když nejedeme nijak daleko a tak jsme ještě dvakrát proladili a v 10:33Z vyrazili zpět s výsledkem 44 spojení, ačkoliv původní cíl byl 50 spojení. Přesto jsme rozhodnutí nelitovali, protože k jídlu a vodě jsme dorazili docela umordovaní.
Přezevšechno panovala již při přepisování deníku zase dobrá nálada a ohlasy se změnili na docela pozitivní.