QSL

QSL: Direct ONLY. Mail address: OK1RKS, K Hrnčířům 55, 14900 Praha 4, Czech Republic, e-mail: ok1skj/at/gmail/dot/com

neděle 3. března 2013

2013 ARRL Int. DX Contest SSB - 10W

Hezké sobotní počasí nás donutilo k zamyšlení, zda se pokusit vyrazit někam a vyzkoušet 1.subregionání závod, nebo se dovolat přes oceán na dvou omezených úsecích pásma, které mohou mladí operátoři s 10W výkonu reálně využít.
Analýzou  HamCAP bylo žjištěno, že okno do severní části amerického kontinetu je tak krátké, že vydržíme nejen s napájením z baterií, ale také moc neprochladneme. Označili jsme naladění antén, zabalili vybavení na dvě pásma a těšili se na výsledek pokusu.
Začátek na 10m byl dobrý, protože se Max dovolal a celkem snadno udělal své první spojení na 10m v tomto roce. Ihned při druhém spojení byl stanicí pochválen náš slabý signál. Ochabující 10m pásmo bylo nahrazeno 15m a pokusy o dosažení kanadských stanic. Kluci vydrželi hodinu a v momentě, kdy začali mrznout jsem doplnil nějaká spojení a užil si tento hezký zážitek na hranici QRP.
Neděle byla o poznání mrazivější, ale lépe načasovaná vzhledem k podmínkám na 10m, které jsme neopustili. Z kopečku u dálnice jsme odcházeli sice promrzlí, ale celkem spokojení.