QSL

QSL: Direct ONLY. Mail address: OK1RKS, K Hrnčířům 55, 14900 Praha 4, Czech Republic, e-mail: ok1skj/at/gmail/dot/com

neděle 28. října 2012

CQ WW SSB 2012

Premiéra značky OL6A se vydařila. Při páteční přípravě jsme si stanovili cíle. Max chtěl udělat alespoň 15 spojení, Aurora pak spojení s Velkou Británií a Ruskem. Antény jsme nijak neobnovili a spoléhali na to, že ráno postavíme co dům dá. Počasí nás rozhodně překvapilo, ačkoliv jsme jej očekávali podle předpovědi, morálku stavitelů nepodpořilo a sněhuláci a koulování trochu přehlušilo stavbu Moxona na 10m a drátového dipólu na 15m.Přesto jsme postavili, změřili a začali vysílat. Mimo omezený prostor pro vysílání dětí na 15m a 10m pásmu jsme raději neprolaďovali, abychom nebyli mrzutí z toho co nám všechno utíká.
Výsledky byly však více než úžasné, děti si nejen splnily předsevzetí, ale bohatě jej rozšířily. Kromě standardních zón, Max udělal s 10W zónu 13 LU a dvě spojení (4 a 5) do K, Aurora, která záhajila závod a odbourala tak nervozitu si nadělila hned na počátku několik UA a jednu GM.
Cíl jsme tedy operativně rozšířili o požadavek na spojení s C5A. To se první den nepodařilo, ale ve druhém dni jsme je snadno udělali na 10m a trochu obtížně na 15m. Děti spojení sice sledovali jen v reproduktoru, ale byly rády, že mohou podpořit cíle této špičkové M/M stanice, jejíž účastníky živě zažily letos v Holicích.
Když děti odpadly bylo možné na zbytku pásma dodělat nějaká spojení, aby vybarvovaná mapa zón nebyla moc prázdná. -skj-